Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Descriere

Destinatie: Polonia

Durata: 1 zi, fara cazare

TURUL POLONIEI Mai mult decat te asteptai!
Transport AVION | 10 zile, 9 nopti | 
Descriere circuit

PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:

 • Orasele reprezentative ale Poloniei: Varsovia – Poznan – Wroclaw – Cracovia
 • Barlogul Lupului din Gierloz – buncarul lui Hitler
 • „TRI-CITY”: Gdansk – Sopot – Gdynia
 • Castelul cavalerilor Teutoni din Malbork
 • Memorialul Auschwitz Birkenau

Itinerariu:

Varsovia – Muzeul Chopin din Zelazowa Wola – Barlogul Lupului Gierloz – Gdansk – Sopot – Gdynia – Castelul Malbork – Poznan – Wroclaw – Auschwitz – Cracovia

PROGRAM:

Ziua 1: 05 August Bucuresti – Varsovia

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 12:00 pentru imbarcare pe zborul companiei LOT LO 642 cu destinatia Varsovia. Decolare la ora 14:35 si aterizare in Varsovia la ora 15:25. Transfer la hotel. Capitala atat a provinciei Mazovia, cat si a Poloniei in sine, Varsovia este un oras cu adevarat extraordinar. Situat chiar in inima Europei, la intersectia rutelor de transport est-vest si nord-sud ale Europei, orasul este un important centru economic, academic, cultural si turistic, cu o gama uimitoare de situri istorice si atractii turistice care ii captiveaza pe toti cei care viziteaza. Cladirile istorice se imbina armonios cu arhitectura moderna, iar orasul va va surprinde la propriu. Transfer la hotel. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Leonardo Royal 4* sau similar Varsovia.

Ziua 2: 06 August Varsovia si Muzeul Chopin

Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata vizitarii Varsoviei si a Muzeului Chopin. Tur de oras Varsovia cu ghid local. Nu exista loc mai bun pentru a incepe turul Varsoviei decat spectaculosul oras vechi, a carui istorie dateaza de 700 de ani. Distrus complet in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, centrul istoric a fost reconstruit pe baza picturilor lui Canaletto, cu atat de multa atentie la detalii incat a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial Unesco. Unsprezece cladiri din jurul pietei sunt ocupate de Muzeul din Varsovia, iar o alta comoara istorica se gaseste in Catedrala Gotica Sf.Ioan, unde se afla mormintele ultimilor Duci de Mazovia. Vom admira cladirile istorice impresionante de pe Ruta Regala: Palatul Prezidențial, Ministerul Culturii si Artei, Academia de Arte Frumoase si Universitatea din Varsovia, precum si fostele resedinte regale. Printre acestea se numara uimitorul Castel Regal baroc, resedinta oficiala a regilor polonezi din secolul al XVI-lea incoace. O binemeritata pauza de la zgomotul si agitatia orasului, o puteti face in zona de promenada de pe maulul raului Vistula. Continuam cu vizitarea Muzeului Chopin din Varsovia, unde veti avea parte de o calatorie de neuitat prin lumea muzicii lui Chopin. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Leonardo Royal 4* sau similar Varsovia.

Ziua 3: 07 August Varsovia – Barlogul Lupului Gierloz – Gdansk 

Mic dejun. Ne luam ramas bun de la capitala Poloniei si ne indreptam catre regiunea istorica a Mazuriei. In apropiere de Gierloz se afla „Barlogul Lupului” (Wolfsschanze) un sistem de buncare din beton ascuns in padure, fostul cartier general de razboi al lui Adolf Hitler intre anii 1941-1944. In timpul razboiului, aici au fost luate cele mai importante decizii ale masinii de razboi germane. Operatiunea Barbarossa a fost supravegheata de aici si tot aici a avut loc atentatul indraznet, desi nereusit, asupra vietii Fuhrerului, efectuat de Claus Shenk von Stauffenberg. Vom vizita buncarul lui Hitler cu ghidul local. Ne imbarcam in autocar si continuam excursia catre Gdsansk, pe malul Marii Baltice, unde ajungem in timpul serii. Cazare hotel Focus Premier Gdansk 4* sau similar.

Ziua 4: 08 August Gdansk – Sopot – Gdynia 

Mic dejun. Astazi, impreuna cu ghidul local vom vizita cele trei orase faimoase, cunoscute sub numele de TriCity: Gdynia – Sopot – Gdansk. Prima oprire va fi in Gdynia. Vizitand animatul oras maritim, este greu de crezut ca acum vreo optzeci de ani era un sat mic. In zilele noastre, acest important port si centru de afaceri este plin de viata. Este unul dintre cele mai tinere orase poloneze, ceea ce se reflecta in aspectul si atmosfera sa. Sopot este unul dintre cele mai fermecatoare orase poloneze din Polonia si una dintre cele mai vizitate statiuni de la Marea Baltica. Ziua sau noaptea, vara si iarna, incanta turistii prin diversitatea atractiilor sale, frumusetea arhitecturii sale si deschiderea locuitorilor sai. Inca de la infiintare, Sopot a fost un locul preferat de relaxare pentru crema societatii, a inspirat poeti si pictori, a motivat sportivi, a atras antreprenori si a entuziasmat oaspetii straini. Continuam turul cu Gdansk. Cu o traditie de peste 1.000 de ani, capitala maritima a Poloniei si unul dintre cele mai mari porturi de la Marea Baltica este astazi o metropola unica, care a fost intotdeauna caracterizata de un spirit de libertate si curaj. Este un loc ideal pentru a ne plimba, cu arhitectura eleganta si o multime de restaurante cu specific pescaresc. Vom admira atractii precum Muzeul National Maritim, Muzeul celui de-al Doilea Razboi Mondial si Centrul European de Solidaritate. Timp liber in Gdansk. Cazare hotel Focus Premier Gdansk 4* sau similar.

Ziua 5: 09 August Gdansk – Malbork – Poznan

Mic dejun. Ne urcam in autocar si pornim catre Malbork, unde vom vizita Castelul Malbork. Acesta este situat in nordul Poloniei, pe malul estic al raului Nogat. Este cel mai complet si elaborat exemplu de complex de castele gotice construite din caramida, in stilul caracteristic si unic al Ordinului Teutonic. Autenticitatea Castelului consta in forma sa foarte mare, locatia si asezarea, formele si desenele, materialele de constructie. Castelul a fost marit substantial si infrumusetat dupa 1309, cand sediul Marelui Maestru s-a mutat aici din Venetia. Mai tarziu a cazut in degradare, dar a fost meticulos restaurat in secolul al XIX-lea si inceputul secolului XX. Dupa deteriorari grave in cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost din nou restaurat, folosind datele ramase de la conservatorii anteriori, castelul fiind inscris in Patrimoniul Mondial UNESCU din 1997. Ne vom continua drumul si vom ajunge in Poznan pentru un tur de oras cu ghid local. Un oras cu o istorie bogata si diversa, care dateaza de peste o mie de ani si gazduieste multe repere si atractii culturale fascinante. Poznan a devenit rapid un important centru comercial, datorita locatiei sale pe raul Warta si a apropierii sale de principalele rute comerciale europene. Vom explora numeroasele repere si atractii ale orasului, inclusiv centrul istoric, care gazduieste faimoasa primarie din Poznan si Catedrala Sf. Petru si Pavel construite in stil gotic. Timp liber in Poznan. Cazare la hotel Mercure Poznan Centrum 4* sau similar.

Ziua 6: 10 August Poznan – Wroclaw 

Mic dejun. Ne vom imbarca in autocar si vom porni catre Wroclaw pentru un tur de oras de jumatate de zi cu ghidul local. Cu o populatie de peste 600.000 de persoane, Wroclaw este al patrulea oras ca marime din tara si are o istorie bogata ce dateaza de peste o mie de ani. Wroclaw a fost fondat in secolul al XX-lea de catre un trib slav, iar de-a lungul secolelor a fost condus inclusiv de Regatul Poloniei, Imperiul Roman si Prusia. Orasul a fost un nod cultural, cu o populatie diversa printre care se numara germani, evrei, ucraineni si rusi. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Wroclaw a suferit daune majore, insa o mare parte din oras a fost reconstruita dupa razboi. Vom explora numeroasele repere si atractii ale orasului, inclusiv frumoasa piata, care gazduieste uimitoarea primarie in stil gotic si faimoasa piata de sare. Timp liber pentru a explora orasul. Cazare la hotel Wyndham Wroclau Old Town 4* sau similar.

Ziua 7: 11 August Wroclaw – Oswiecim – Cracovia    

Mic dejun.  Astazi va fi o zi de reflectare asupra istoriei. Ne vom indrepta catre Oswiecim, unde vom vizita Memorialul Auschwitz Birkenau. Parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din 1979 este monumentul genocidului evreilor de catre regimul nazist (Germania 1933-1945) si al mortii a nenumarate alte persoane, ce poarta dovezi incontestabile ale uneia dintre cele mai mari crime comise vreodata impotriva umanitatii. Este, de asemenea, un monument al fortei spiritului uman care, in conditii ingrozitoare, a rezistat eforturilor regimului nazist german de a suprima libertatea si gandirea libera. Monumentul este un loc cheie in memoria intregii omeniri pentru holocaust, politici rasiste si barbarie. Este un loc al memoriei noastre asupra acestui capitol intunecat din istoria omenirii si un semn de avertizare asupra numeroaselor amenintari si consecinte ale ideologiilor extreme. Vom afla cum a ajuns partidul nazist la putere in Germania, cum a redus democratia si a lichidat oponentii politici si cum a escaladat politica antisemita. Vom primi informatii despre infiintarea primelor lagare de concentrare, motivele infiintarii Auschwitzului ca lagar de concentrare pentru prizonierii politici polonezi si vom vedea realitatea vietii prizonierilor. Ne vom indrepta catre Cracovia unde vom avea timp liber. Cazare la hotel Premier Krakow 4* sau similar.

Ziua 8: 12 August Cracovia  

Mic dejun. Astazi ne vom petrece ziua in Cracovia. Fosta capitala a Poloniei si unul dintre cele mai importante orase ale tarii este, orasul este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa datorita gradului de conservare excelent al cladirilor si al bogatului patrimoniu cultural. Vom face un tur de oras al Cracoviei cu ghid local, in care ne vom plimba prin centrul vechi medieval listat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, si vom admira edificiile gotice, baroce si renascentiste. Dupa tur, puteti descoperi bogata mostenire a Cracoviei, explorand Cartierul Evreiesc. Kazimierz este o comoara de situri istorice, langa care se adauga Muzeul Evreiesc din Galicia si Cimitirul Remuh. Timp liber pentru cumparaturi. Cazare la hotel Premier Krakow 4* sau similar.

Ziua 9: 13 August Cracovia – Excursie optionala la Mina de Sare Wieliczka

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional – excursie la Mina de sare Wieliczka, cu gihid. Depozitul de sare gema din Wieliczka a fost exploatat inca din secolul al XII-lea. Aceasta are statut regal si este una dintre cele mai vechi de acest tip din Europa, fiind parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din 1978. Vom observa ilustrarea etapelor istorice ale dezvoltarii tehnicilor miniere in Europa din secolele XII si XX, mina avand sute de kilometri de galerii cu capele subterane si statui sculptate in sare. Cazare la hotel Premier Krakow 4* sau similar.

Ziua 10: 14 August Cracovia  - Bucuresti 

Mic dejun. Timp liber pentru a ne bucura pentru ultima data de orasul Cracovia. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei LOT LO3924 cu destinatia Varsovia. Decolare la ora 18:25 si aterizare in Varsovia la ora 19:15. Escala pana la ora 23:00 cand decolam cu zborul LO643 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 01:45 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

*Grup minim: 25 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

 • Bilet de avion Bucuresti – Varsovia, zbor direct, compania LOT
 • Bilet de avion Cracovia – Bucuresti, via Varsovia, compania LOT
 • Bagaj de mana si bagaj de cala pe toate sectoarele de zbor
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
 • Transport cu autocar local conform programului
 • 9 nopti de cazare cu mic dejun inclus astfel:
  • 2 nopti in Varsovia, hotel Leonardo Royal 4* sau similar
  • 2 nopti in Gdansk, hotel Focus Premium 4* sau similar
  • 1 noapte in Poznan, hotel Mercure Poznan Centrum 4* sau similar
  • 1 noapte in Wroclaw, hotel Wyndham Old Town 4* sau similar
  • 3 nopti in Cracovia, la hotel Premier Krakow 4* sau similar
 • Tururile, vizitele si excursiile din program: Varsovia, Barlogul Lupului din Gierloz, Gdynia, Sopot, Gdansk, Castelul Malbork, Poznan, Wroclaw, Memorialul Auschwitz Birkenau, Cracovia
 • Ghizi locali in: Varsovia, TriCity:Gdynia-Sopot-Gdansk, Poznan, Wroclaw, Crocovia
 • Bilete de intrare la urmatoarele obicetivele turistice:
  • Muzeului Chopin din Varsovia
  • Barlogul Lupului din Gierloz
  • Castelul Malbork
  • Memorialul Auschwitz Birkenau
 • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

 • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
 • Bacsisul pentru sofer si ghizii locali: 6 euro/persoana/zi (se achita la fata locului)
 • Excursiile optionale
 • Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse

EXCURSII OPTIONALE:

Se achita la fata locului si se organizeaza pentru minim 20 de platitori.

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

 • Cartea de identitate sau pasaportul sau in curs de valabilitate.

Cazarea si programul excursiei:

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
 • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza. 

Destinatie: Polonia

Durata: 1 zi, fara cazare

TURUL POLONIEI Mai mult decat te asteptai!
Transport AVION | 10 zile, 9 nopti | 
Descriere circuit

PRINCIPALELE ATRACTII INCLUSE:

 • Orasele reprezentative ale Poloniei: Varsovia – Poznan – Wroclaw – Cracovia
 • Barlogul Lupului din Gierloz – buncarul lui Hitler
 • „TRI-CITY”: Gdansk – Sopot – Gdynia
 • Castelul cavalerilor Teutoni din Malbork
 • Memorialul Auschwitz Birkenau

Itinerariu:

Varsovia – Muzeul Chopin din Zelazowa Wola – Barlogul Lupului Gierloz – Gdansk – Sopot – Gdynia – Castelul Malbork – Poznan – Wroclaw – Auschwitz – Cracovia

PROGRAM:

Ziua 1: 05 August Bucuresti – Varsovia

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 12:00 pentru imbarcare pe zborul companiei LOT LO 642 cu destinatia Varsovia. Decolare la ora 14:35 si aterizare in Varsovia la ora 15:25. Transfer la hotel. Capitala atat a provinciei Mazovia, cat si a Poloniei in sine, Varsovia este un oras cu adevarat extraordinar. Situat chiar in inima Europei, la intersectia rutelor de transport est-vest si nord-sud ale Europei, orasul este un important centru economic, academic, cultural si turistic, cu o gama uimitoare de situri istorice si atractii turistice care ii captiveaza pe toti cei care viziteaza. Cladirile istorice se imbina armonios cu arhitectura moderna, iar orasul va va surprinde la propriu. Transfer la hotel. Seara, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Leonardo Royal 4* sau similar Varsovia.

Ziua 2: 06 August Varsovia si Muzeul Chopin

Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata vizitarii Varsoviei si a Muzeului Chopin. Tur de oras Varsovia cu ghid local. Nu exista loc mai bun pentru a incepe turul Varsoviei decat spectaculosul oras vechi, a carui istorie dateaza de 700 de ani. Distrus complet in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, centrul istoric a fost reconstruit pe baza picturilor lui Canaletto, cu atat de multa atentie la detalii incat a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial Unesco. Unsprezece cladiri din jurul pietei sunt ocupate de Muzeul din Varsovia, iar o alta comoara istorica se gaseste in Catedrala Gotica Sf.Ioan, unde se afla mormintele ultimilor Duci de Mazovia. Vom admira cladirile istorice impresionante de pe Ruta Regala: Palatul Prezidențial, Ministerul Culturii si Artei, Academia de Arte Frumoase si Universitatea din Varsovia, precum si fostele resedinte regale. Printre acestea se numara uimitorul Castel Regal baroc, resedinta oficiala a regilor polonezi din secolul al XVI-lea incoace. O binemeritata pauza de la zgomotul si agitatia orasului, o puteti face in zona de promenada de pe maulul raului Vistula. Continuam cu vizitarea Muzeului Chopin din Varsovia, unde veti avea parte de o calatorie de neuitat prin lumea muzicii lui Chopin. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie. Cazare hotel Leonardo Royal 4* sau similar Varsovia.

Ziua 3: 07 August Varsovia – Barlogul Lupului Gierloz – Gdansk 

Mic dejun. Ne luam ramas bun de la capitala Poloniei si ne indreptam catre regiunea istorica a Mazuriei. In apropiere de Gierloz se afla „Barlogul Lupului” (Wolfsschanze) un sistem de buncare din beton ascuns in padure, fostul cartier general de razboi al lui Adolf Hitler intre anii 1941-1944. In timpul razboiului, aici au fost luate cele mai importante decizii ale masinii de razboi germane. Operatiunea Barbarossa a fost supravegheata de aici si tot aici a avut loc atentatul indraznet, desi nereusit, asupra vietii Fuhrerului, efectuat de Claus Shenk von Stauffenberg. Vom vizita buncarul lui Hitler cu ghidul local. Ne imbarcam in autocar si continuam excursia catre Gdsansk, pe malul Marii Baltice, unde ajungem in timpul serii. Cazare hotel Focus Premier Gdansk 4* sau similar.

Ziua 4: 08 August Gdansk – Sopot – Gdynia 

Mic dejun. Astazi, impreuna cu ghidul local vom vizita cele trei orase faimoase, cunoscute sub numele de TriCity: Gdynia – Sopot – Gdansk. Prima oprire va fi in Gdynia. Vizitand animatul oras maritim, este greu de crezut ca acum vreo optzeci de ani era un sat mic. In zilele noastre, acest important port si centru de afaceri este plin de viata. Este unul dintre cele mai tinere orase poloneze, ceea ce se reflecta in aspectul si atmosfera sa. Sopot este unul dintre cele mai fermecatoare orase poloneze din Polonia si una dintre cele mai vizitate statiuni de la Marea Baltica. Ziua sau noaptea, vara si iarna, incanta turistii prin diversitatea atractiilor sale, frumusetea arhitecturii sale si deschiderea locuitorilor sai. Inca de la infiintare, Sopot a fost un locul preferat de relaxare pentru crema societatii, a inspirat poeti si pictori, a motivat sportivi, a atras antreprenori si a entuziasmat oaspetii straini. Continuam turul cu Gdansk. Cu o traditie de peste 1.000 de ani, capitala maritima a Poloniei si unul dintre cele mai mari porturi de la Marea Baltica este astazi o metropola unica, care a fost intotdeauna caracterizata de un spirit de libertate si curaj. Este un loc ideal pentru a ne plimba, cu arhitectura eleganta si o multime de restaurante cu specific pescaresc. Vom admira atractii precum Muzeul National Maritim, Muzeul celui de-al Doilea Razboi Mondial si Centrul European de Solidaritate. Timp liber in Gdansk. Cazare hotel Focus Premier Gdansk 4* sau similar.

Ziua 5: 09 August Gdansk – Malbork – Poznan

Mic dejun. Ne urcam in autocar si pornim catre Malbork, unde vom vizita Castelul Malbork. Acesta este situat in nordul Poloniei, pe malul estic al raului Nogat. Este cel mai complet si elaborat exemplu de complex de castele gotice construite din caramida, in stilul caracteristic si unic al Ordinului Teutonic. Autenticitatea Castelului consta in forma sa foarte mare, locatia si asezarea, formele si desenele, materialele de constructie. Castelul a fost marit substantial si infrumusetat dupa 1309, cand sediul Marelui Maestru s-a mutat aici din Venetia. Mai tarziu a cazut in degradare, dar a fost meticulos restaurat in secolul al XIX-lea si inceputul secolului XX. Dupa deteriorari grave in cel de-al Doilea Razboi Mondial a fost din nou restaurat, folosind datele ramase de la conservatorii anteriori, castelul fiind inscris in Patrimoniul Mondial UNESCU din 1997. Ne vom continua drumul si vom ajunge in Poznan pentru un tur de oras cu ghid local. Un oras cu o istorie bogata si diversa, care dateaza de peste o mie de ani si gazduieste multe repere si atractii culturale fascinante. Poznan a devenit rapid un important centru comercial, datorita locatiei sale pe raul Warta si a apropierii sale de principalele rute comerciale europene. Vom explora numeroasele repere si atractii ale orasului, inclusiv centrul istoric, care gazduieste faimoasa primarie din Poznan si Catedrala Sf. Petru si Pavel construite in stil gotic. Timp liber in Poznan. Cazare la hotel Mercure Poznan Centrum 4* sau similar.

Ziua 6: 10 August Poznan – Wroclaw 

Mic dejun. Ne vom imbarca in autocar si vom porni catre Wroclaw pentru un tur de oras de jumatate de zi cu ghidul local. Cu o populatie de peste 600.000 de persoane, Wroclaw este al patrulea oras ca marime din tara si are o istorie bogata ce dateaza de peste o mie de ani. Wroclaw a fost fondat in secolul al XX-lea de catre un trib slav, iar de-a lungul secolelor a fost condus inclusiv de Regatul Poloniei, Imperiul Roman si Prusia. Orasul a fost un nod cultural, cu o populatie diversa printre care se numara germani, evrei, ucraineni si rusi. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Wroclaw a suferit daune majore, insa o mare parte din oras a fost reconstruita dupa razboi. Vom explora numeroasele repere si atractii ale orasului, inclusiv frumoasa piata, care gazduieste uimitoarea primarie in stil gotic si faimoasa piata de sare. Timp liber pentru a explora orasul. Cazare la hotel Wyndham Wroclau Old Town 4* sau similar.

Ziua 7: 11 August Wroclaw – Oswiecim – Cracovia    

Mic dejun.  Astazi va fi o zi de reflectare asupra istoriei. Ne vom indrepta catre Oswiecim, unde vom vizita Memorialul Auschwitz Birkenau. Parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din 1979 este monumentul genocidului evreilor de catre regimul nazist (Germania 1933-1945) si al mortii a nenumarate alte persoane, ce poarta dovezi incontestabile ale uneia dintre cele mai mari crime comise vreodata impotriva umanitatii. Este, de asemenea, un monument al fortei spiritului uman care, in conditii ingrozitoare, a rezistat eforturilor regimului nazist german de a suprima libertatea si gandirea libera. Monumentul este un loc cheie in memoria intregii omeniri pentru holocaust, politici rasiste si barbarie. Este un loc al memoriei noastre asupra acestui capitol intunecat din istoria omenirii si un semn de avertizare asupra numeroaselor amenintari si consecinte ale ideologiilor extreme. Vom afla cum a ajuns partidul nazist la putere in Germania, cum a redus democratia si a lichidat oponentii politici si cum a escaladat politica antisemita. Vom primi informatii despre infiintarea primelor lagare de concentrare, motivele infiintarii Auschwitzului ca lagar de concentrare pentru prizonierii politici polonezi si vom vedea realitatea vietii prizonierilor. Ne vom indrepta catre Cracovia unde vom avea timp liber. Cazare la hotel Premier Krakow 4* sau similar.

Ziua 8: 12 August Cracovia  

Mic dejun. Astazi ne vom petrece ziua in Cracovia. Fosta capitala a Poloniei si unul dintre cele mai importante orase ale tarii este, orasul este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa datorita gradului de conservare excelent al cladirilor si al bogatului patrimoniu cultural. Vom face un tur de oras al Cracoviei cu ghid local, in care ne vom plimba prin centrul vechi medieval listat ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, si vom admira edificiile gotice, baroce si renascentiste. Dupa tur, puteti descoperi bogata mostenire a Cracoviei, explorand Cartierul Evreiesc. Kazimierz este o comoara de situri istorice, langa care se adauga Muzeul Evreiesc din Galicia si Cimitirul Remuh. Timp liber pentru cumparaturi. Cazare la hotel Premier Krakow 4* sau similar.

Ziua 9: 13 August Cracovia – Excursie optionala la Mina de Sare Wieliczka

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional – excursie la Mina de sare Wieliczka, cu gihid. Depozitul de sare gema din Wieliczka a fost exploatat inca din secolul al XII-lea. Aceasta are statut regal si este una dintre cele mai vechi de acest tip din Europa, fiind parte a Patrimoniului Mondial UNESCO din 1978. Vom observa ilustrarea etapelor istorice ale dezvoltarii tehnicilor miniere in Europa din secolele XII si XX, mina avand sute de kilometri de galerii cu capele subterane si statui sculptate in sare. Cazare la hotel Premier Krakow 4* sau similar.

Ziua 10: 14 August Cracovia  - Bucuresti 

Mic dejun. Timp liber pentru a ne bucura pentru ultima data de orasul Cracovia. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei LOT LO3924 cu destinatia Varsovia. Decolare la ora 18:25 si aterizare in Varsovia la ora 19:15. Escala pana la ora 23:00 cand decolam cu zborul LO643 catre Bucuresti. Sosire pe aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 01:45 (a doua zi). Sfarsitul pachetului de servicii.

*Grup minim: 25 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

 • Bilet de avion Bucuresti – Varsovia, zbor direct, compania LOT
 • Bilet de avion Cracovia – Bucuresti, via Varsovia, compania LOT
 • Bagaj de mana si bagaj de cala pe toate sectoarele de zbor
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
 • Transport cu autocar local conform programului
 • 9 nopti de cazare cu mic dejun inclus astfel:
  • 2 nopti in Varsovia, hotel Leonardo Royal 4* sau similar
  • 2 nopti in Gdansk, hotel Focus Premium 4* sau similar
  • 1 noapte in Poznan, hotel Mercure Poznan Centrum 4* sau similar
  • 1 noapte in Wroclaw, hotel Wyndham Old Town 4* sau similar
  • 3 nopti in Cracovia, la hotel Premier Krakow 4* sau similar
 • Tururile, vizitele si excursiile din program: Varsovia, Barlogul Lupului din Gierloz, Gdynia, Sopot, Gdansk, Castelul Malbork, Poznan, Wroclaw, Memorialul Auschwitz Birkenau, Cracovia
 • Ghizi locali in: Varsovia, TriCity:Gdynia-Sopot-Gdansk, Poznan, Wroclaw, Crocovia
 • Bilete de intrare la urmatoarele obicetivele turistice:
  • Muzeului Chopin din Varsovia
  • Barlogul Lupului din Gierloz
  • Castelul Malbork
  • Memorialul Auschwitz Birkenau
 • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

 • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
 • Bacsisul pentru sofer si ghizii locali: 6 euro/persoana/zi (se achita la fata locului)
 • Excursiile optionale
 • Biletele de intrare la alte obiective turistice decat cele mentionate la servicii incluse

EXCURSII OPTIONALE:

Se achita la fata locului si se organizeaza pentru minim 20 de platitori.

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

 • Cartea de identitate sau pasaportul sau in curs de valabilitate.

Cazarea si programul excursiei:

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
 • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.