Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Pietele de Craciun din Bavaria

Descriere

Destinatie: Germania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pietele de Craciun din Bavaria
Transport AVION | 6 zile, 5 nopti | 
Descriere circuit

Principalele atractii incluse:

 • Primul targ de Craciun mentionat istoric: Piata de Craciun din Marienplatz – Munchen
 • Rothenburg ob der Tauber – Capitala de Craciun a Germaniei
 • Pietele de Craciun din orasele medievale fortificate Dinkelsbuhl si Nordlingen
 • Vizita la Castelul Nymphenburg
 • Vizita in orasele bavareze Regensburg, Nuremberg, Augsburg, Munich

Itinerariu:  Munchen – Regensburg – Nuremberg – Rothenburg ob der Tauber – Dinkelsbuhl – Nordlingen – Augsburg – Munchen 

Date de plecare:  5 Decembrie 2024

PROGRAM:

05 decembrie: Bucuresti – Munich | Pietele de Craciun din Regensburg si Nuremberg

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 04:00 pentru imbarcare  pe zborul companiei Lufthansa LH1655 cu destinatia Munich. Decolare la ora 06:00 si aterizare in Munich la ora 07:00.  Pornim in descoperirea Bavariei, iar prima oprire va fi in Regensburg. Odata o metropola comerciala infloritoare si un centru politic al Imperiului Roman, Regensburg este considerat a fi cel mai bine conservat oras medieval al Germaniei, fiind un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 2006. Ne vom plimba printre stradutele inguste si pietele largi, afland informatii despre cei 2000 de ani de istorie ai orasului. Vom admira Catedrala si Podul de Piatra, Porta Praetoria si Primaria Veche, casele grandioase si zonele comerciantilor. Vom vizita Piata de Craciun din Regensburg ce este considerata a fi una dintre cele mai frumoase piete din Germania, fiind votata numarul 1 intr-un sondaj Facebook ca fiind cea mai populara din Bavaria. Traditia sa dateaza din secolul al XVIII-lea. Ne vom bucura de specialitatile regionale, cum ar fi vinul fiert cu afine din Padurea Bavareza sau vinul fiert cu mere din livezile Palatinatului sau populare preparate la gratar: "Regensburger Bratwürste" sau "Regensburger". Ne vom continua drumul catre Nuremberg unde vom avea parte de un tur de oras cu ghid local. Nurnberg a reflectat istoria Germaniei inca din Evul Mediu. Orasul fiind protejat de castel, a avut parte de o mare dezvoltare, astfel calitatea vietii a fost mereu superioara. Vom admira puternica fortareata construita in jurul anului 1140 in timpul domniei imparatului Konrad al III-lea, cu ale sale biserici, fantani elaborate si Muzeul Tucherschloss. Vom vizita Piata de Craciun din Nuremberg unde vom descoperi de ce viata din acest oras se invarte in jurul vestitilor carnati „Bratwurst Nuremberg” de mai bine de 700 de ani, ii vom degusta in timp ce ne vom bucura de atmosfera de sarbatoare. Cazare hotel Arvena Park 4* sau similar.

06 decembrie: Rothenburg ob der Tauber – Capitala de Craciun a Germaniei

Mic dejun. Astazi vom calatori spre Rothenburg ob der Tauber, probabil cel mai cunoscut dintre toate orasele medievale de pe Drumul Romantic. Acesta este un oras medieval fortificat, unul dintre putinele ramase in Germania, iar cladirile, zidurile si stradutele l-au facut unul dintre cele mai populare destinatii turistice din Bavaria. Vom descoperi turnul primariei, bisericile, zidul orasului complet conservat, care este de doi kilometri, piata principala, Muzeul Crimei sau Turmweg. Vom afla despre regi si imparati, despre secretele si magia Evului Mediu si vom savura deliciile culinare admirand arhitectura medievala a orasului. Mai multe restaurante locale colaboreaza cu vinificatorii locali si servesc o gama larga de vinuri franconiene de calitate. Rothenburg ob der Tauber este considerata Capitala de Craciun a Germaniei datorita Pietei de Craciun care se organzieaza in perioada Adventului si a Muzeului Craciunului Käthe Wohlfahrt. Vom vizita Piata de Craciun amplasata intr-un cadru pitoresc intre primarie si biserica St. Jakob, ne vom bucura de luminile stralucitoare ale decoratiunilor de sarbatoare. De asemenea, aici aveti posibilitatea sa vizitati Muzeul Craciunului. Dupa acesta excursie ce ne-a imbogatit cultural si spiritual ne vom intoarce in Nuremberg. Cazare hotel Arvena Park 4* sau similar.

07 Decembrie: Pietele de Craciun de pe Drumul Romantic: Dinkelsbuhl – Nordlingen – Augsburg

Vom servi micul dejun si ne vom indrepta catre Dinkelsbuhl. Zidurile perfect conservate ale orasului si casele cu o arhitectura magnifica, amintesc de epoca glorioasa a Dinkelsbuhl din secolele 15 si 16. Vom admira un peisaj urban ce dateaza de peste 400 de ani, cu case din lemn peste care se remarca biserica gotica Sf. Gheorghe, una dintre cele mai impresionante biserici din sudul Germaniei. Vom face o oprire in Piata de Craciun din Dinkelsbuhl. Vom descoperi obiecte din ceramica, articole din piele de oaie si obiecte din lemn. Ne vom plimba prin bazarul cu obiecte traditionale lucrate manual si ne vom bucura de gustul delicateselor franconiene si de concertele zilnice. Urmatoarea oprire, va fi in Nordlingen. Acesta este un fost oras imperial ce prezinta un centrul medieval probabil unic in lume. Vom admira zidul orasului, care este accesibil de jur imprejur, turnul bisericii, peisajul urban medieval, cartierul tabacarilor si piata cu cladirile sale impresionante. Vom vizita Piata de Craciun din Nordlingen ce are peste saptezeci de tarabe, numeroase delicatese, o expozitie a scenei nasterii. Ne vom continua drumul catre Augsburg unde vom avea parte de un tur de oras cu ghid local. Al treilea oras ca marime din Bavaria, a fost fondat de romani in 15 i.Hr., fiind cel mai vechi oras din Bavaria si al doilea cel mai vechi oras german. Vom descoperi fantanile magnifice, casele vechi ale breslelor si vom observa cum perioadele si-au lasat amprenta asupra orasului, mai ales epoca barocului si stilul rococo, insa si miscarea Art Nouveau, toate transformand aceasta plimbare prin oras intr-o experienta foarte speciala. Ne vom opri in Piata de Craciun din Augsburg,  care este una dintre cele mai vechi piete de Craciun din Germania, localizata intre primaria renascentista si turnului Perlachturm. Drumul se continua catre Munchen unde ne vom caza si odihni. Cazare Holiday Inn Munich Westpark 4* sau similar.

08 decembrie: Munich – Capitala Bavariei si Castelul Nymphenburg

Mic dejun. Astazi va fi o zi dedicata orasului Munich. Cu o istorie lunga, un patrimoniu arhitectural si cultural incredibil si un peisaj natural frumos, Munich este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Germania. Capitala statului federal din Bavaria prezinta o armonie intre modernitate si traditie. Pornind de la o asezare medievala si devenind o capitala regionala cu o comunitate artistica si culturala bogata, strazile din Munchen sunt pline de cladiri istorice ce dateaza din secolul al 12-lea.                        A suferit o cantitate imensa de distrugeri in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, insa orasul a fost reconstruit meticulos si a cunoscut o recuperare uimitoare. Astazi este un important centru financiar cu cea mai puternica economie din Germania. Vom face un tur de oras cu ghid local al orasului Munich cu vizitarea Castelului Nymphenburg. Acesta a servit ca resedinta de vara pentru regii Bavariei inca din secolul al 18-lea. Astazi, complexul de 180 de hectare format din cladirea palatului si gradinile sale, este al doilea cel mai mare spatiu verde din Munchen, unul dintre cele mai mari palate din Germania si unul dintre cele mai importante din Europa. Dupa amiaza vom descoperi Targul de Craciun din Piata Marienplatz din Munchen. Aceast targ ce dateaza din secolul al XIV-lea este considerat a fi primul targ de Craciun creat. Prima mentiune scrisa acestui targ a fost sub numele de "Nikolaidult" in 1642, in 1806 a fost redenumit "Christmarkt", iar din 1972 si pana in prezent a ramas sub denimirea de "Münchner Christkindlmarkt". Ne vom bucura de pomul de Craciun inalt de 25 de metri, cu 3000 de lumanari, de vinul fiert si de atmosfera sarbatorilor de iarna. Cazare Holiday Inn Munich Westpark 4* sau similar.

09 decembrie: Munich – Excursie optionala la Castelele Bavariei

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional – excursie la Castelele Bavariei. Vom porni la drum catre Castelul Neuschwanstein construit pentru regele bavarez Ludwig al II-lea (1845 - 1886). Constructia a fost inceputa in 1868, a fost amenajata in stiluri medievale, dar nu a fost niciodata complet finalizata. Castelul este unul dintre cele mai faimoase cladiri istorice din lume, fiind sursa de inspiratie pentru palatul din desenul Disney Frumoasa Adormita. Continuam catre Castelul Hohenschwangau ce a fost mentionat pentru prima data in secolul al 12-lea, iar pana in secolul al 16-lea castelul a apartinut cavalerilor din Schwangau. De-a lungul timpului, a avut mai multi proprietari si a fost partial distrus in timpul diferitelor razboaie. In 1832, viitorul rege Maximilian al II-lea, a intrat in posesia ruinelor si a reconstruit castelul conform planurilor originale. Dupa finalizarea sa, a fost resedinta de vara si de vanatoare a familiei regale bavareze. Din 1923, Wilttelsbacher Ausgleichsfonds detine Castelul Hohenschwangau. Ne intoarcem la Munich si vizitam Piata de Craciun Viktulalienmark. Aceasta este una dintre cele mai bune Piete de Craciun a orasului ce servesc preparate traditionale. Ne vom bucura de gustari traditionale, de berea germana si de un vin fiert delicios. Cazare Holiday Inn Munich Westpark 4* sau similar.

10 decembrie: Munich - Bucuresti

Mic dejun. Astazi vom vizita Piata de Craciun intitulata „Christmas Village at City Palace”. A fost numita una dintre cele mai magice Piete de Craciun din Munich, datorita locatiei centrale, arhitecturii si a aerului medieval. Cu o gama larga de casute pline cu produse traditionale, vom avea ocazia de a face ultimele cumparaturi inainte de a ne intoarce acasa. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Lufthansa LH1654 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora locala 22:00. Sosire in Bucuresti la ora 01:10 (a doua zi).

Sfarsitul pachetului de servicii.

*Grup minim: 25 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

 • Bilet de avion Bucuresti – Munich, zbor direct,compania Lufthansa
 • Bilet de avion Munich – Bucuresti, zbor direct, compania Lufthansa
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
 • Transport cu autocar local conform programului ( zilele 1-3, turul de oras in ziua 4 si transferul la aeroport in ziua 6)
 • 5 nopti de cazare cu mic dejun astfel:
  • 2 nopti in Nuremberg, la hotel Arvena Park Hotel 4* sau similar
  • 3 nopti in Munich, la hotel Holiday Inn Munich Westpark 4* sau similar
 • Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: Regensburg, Nuremberg, Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbuhl, Nordlingen, Augsburg, Munich, Castelul Nymphenburg
 • Tururi de oras cu ghizi locali in: Nuremberg, Augsburg, Munich
 • Bilet de intrare la Castelul Nymphenburg din Munchen
 • Vizitarea Pietelor de Craciun cu insotitorul de grup in: Regensburg, Nuremberg, Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbuehl, Nordlingen, Augsburg, Munich
 • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

 • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
 • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 5 euro/persoana/zi
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (altele decat cele mentionate la servicii incluse) precum si biletele pentru deplasarile cu transportul public cu insotitorul de grup)

EXCURSII OPTIONALE :

Tarifele sunt informative pentru minim 20 de platitori si pot suferi modificari pana la data efectuarii excursiei.

 • Excursie la Castelele Bavariei: 95 EUR/persoana. Include: transport autocar, bilete de intrare, audio-guide. (Se rezerva din tara la incsriere cu pana la 30 de zile inainte de plecare)

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

 • Cartea de identitate sau pasaportul sau in curs de valabilitate.

Cazarea si programul excursiei:

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
 • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Destinatie: Germania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pietele de Craciun din Bavaria
Transport AVION | 6 zile, 5 nopti | 
Descriere circuit

Principalele atractii incluse:

 • Primul targ de Craciun mentionat istoric: Piata de Craciun din Marienplatz – Munchen
 • Rothenburg ob der Tauber – Capitala de Craciun a Germaniei
 • Pietele de Craciun din orasele medievale fortificate Dinkelsbuhl si Nordlingen
 • Vizita la Castelul Nymphenburg
 • Vizita in orasele bavareze Regensburg, Nuremberg, Augsburg, Munich

Itinerariu:  Munchen – Regensburg – Nuremberg – Rothenburg ob der Tauber – Dinkelsbuhl – Nordlingen – Augsburg – Munchen 

Date de plecare:  5 Decembrie 2024

PROGRAM:

05 decembrie: Bucuresti – Munich | Pietele de Craciun din Regensburg si Nuremberg

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 04:00 pentru imbarcare  pe zborul companiei Lufthansa LH1655 cu destinatia Munich. Decolare la ora 06:00 si aterizare in Munich la ora 07:00.  Pornim in descoperirea Bavariei, iar prima oprire va fi in Regensburg. Odata o metropola comerciala infloritoare si un centru politic al Imperiului Roman, Regensburg este considerat a fi cel mai bine conservat oras medieval al Germaniei, fiind un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din 2006. Ne vom plimba printre stradutele inguste si pietele largi, afland informatii despre cei 2000 de ani de istorie ai orasului. Vom admira Catedrala si Podul de Piatra, Porta Praetoria si Primaria Veche, casele grandioase si zonele comerciantilor. Vom vizita Piata de Craciun din Regensburg ce este considerata a fi una dintre cele mai frumoase piete din Germania, fiind votata numarul 1 intr-un sondaj Facebook ca fiind cea mai populara din Bavaria. Traditia sa dateaza din secolul al XVIII-lea. Ne vom bucura de specialitatile regionale, cum ar fi vinul fiert cu afine din Padurea Bavareza sau vinul fiert cu mere din livezile Palatinatului sau populare preparate la gratar: "Regensburger Bratwürste" sau "Regensburger". Ne vom continua drumul catre Nuremberg unde vom avea parte de un tur de oras cu ghid local. Nurnberg a reflectat istoria Germaniei inca din Evul Mediu. Orasul fiind protejat de castel, a avut parte de o mare dezvoltare, astfel calitatea vietii a fost mereu superioara. Vom admira puternica fortareata construita in jurul anului 1140 in timpul domniei imparatului Konrad al III-lea, cu ale sale biserici, fantani elaborate si Muzeul Tucherschloss. Vom vizita Piata de Craciun din Nuremberg unde vom descoperi de ce viata din acest oras se invarte in jurul vestitilor carnati „Bratwurst Nuremberg” de mai bine de 700 de ani, ii vom degusta in timp ce ne vom bucura de atmosfera de sarbatoare. Cazare hotel Arvena Park 4* sau similar.

06 decembrie: Rothenburg ob der Tauber – Capitala de Craciun a Germaniei

Mic dejun. Astazi vom calatori spre Rothenburg ob der Tauber, probabil cel mai cunoscut dintre toate orasele medievale de pe Drumul Romantic. Acesta este un oras medieval fortificat, unul dintre putinele ramase in Germania, iar cladirile, zidurile si stradutele l-au facut unul dintre cele mai populare destinatii turistice din Bavaria. Vom descoperi turnul primariei, bisericile, zidul orasului complet conservat, care este de doi kilometri, piata principala, Muzeul Crimei sau Turmweg. Vom afla despre regi si imparati, despre secretele si magia Evului Mediu si vom savura deliciile culinare admirand arhitectura medievala a orasului. Mai multe restaurante locale colaboreaza cu vinificatorii locali si servesc o gama larga de vinuri franconiene de calitate. Rothenburg ob der Tauber este considerata Capitala de Craciun a Germaniei datorita Pietei de Craciun care se organzieaza in perioada Adventului si a Muzeului Craciunului Käthe Wohlfahrt. Vom vizita Piata de Craciun amplasata intr-un cadru pitoresc intre primarie si biserica St. Jakob, ne vom bucura de luminile stralucitoare ale decoratiunilor de sarbatoare. De asemenea, aici aveti posibilitatea sa vizitati Muzeul Craciunului. Dupa acesta excursie ce ne-a imbogatit cultural si spiritual ne vom intoarce in Nuremberg. Cazare hotel Arvena Park 4* sau similar.

07 Decembrie: Pietele de Craciun de pe Drumul Romantic: Dinkelsbuhl – Nordlingen – Augsburg

Vom servi micul dejun si ne vom indrepta catre Dinkelsbuhl. Zidurile perfect conservate ale orasului si casele cu o arhitectura magnifica, amintesc de epoca glorioasa a Dinkelsbuhl din secolele 15 si 16. Vom admira un peisaj urban ce dateaza de peste 400 de ani, cu case din lemn peste care se remarca biserica gotica Sf. Gheorghe, una dintre cele mai impresionante biserici din sudul Germaniei. Vom face o oprire in Piata de Craciun din Dinkelsbuhl. Vom descoperi obiecte din ceramica, articole din piele de oaie si obiecte din lemn. Ne vom plimba prin bazarul cu obiecte traditionale lucrate manual si ne vom bucura de gustul delicateselor franconiene si de concertele zilnice. Urmatoarea oprire, va fi in Nordlingen. Acesta este un fost oras imperial ce prezinta un centrul medieval probabil unic in lume. Vom admira zidul orasului, care este accesibil de jur imprejur, turnul bisericii, peisajul urban medieval, cartierul tabacarilor si piata cu cladirile sale impresionante. Vom vizita Piata de Craciun din Nordlingen ce are peste saptezeci de tarabe, numeroase delicatese, o expozitie a scenei nasterii. Ne vom continua drumul catre Augsburg unde vom avea parte de un tur de oras cu ghid local. Al treilea oras ca marime din Bavaria, a fost fondat de romani in 15 i.Hr., fiind cel mai vechi oras din Bavaria si al doilea cel mai vechi oras german. Vom descoperi fantanile magnifice, casele vechi ale breslelor si vom observa cum perioadele si-au lasat amprenta asupra orasului, mai ales epoca barocului si stilul rococo, insa si miscarea Art Nouveau, toate transformand aceasta plimbare prin oras intr-o experienta foarte speciala. Ne vom opri in Piata de Craciun din Augsburg,  care este una dintre cele mai vechi piete de Craciun din Germania, localizata intre primaria renascentista si turnului Perlachturm. Drumul se continua catre Munchen unde ne vom caza si odihni. Cazare Holiday Inn Munich Westpark 4* sau similar.

08 decembrie: Munich – Capitala Bavariei si Castelul Nymphenburg

Mic dejun. Astazi va fi o zi dedicata orasului Munich. Cu o istorie lunga, un patrimoniu arhitectural si cultural incredibil si un peisaj natural frumos, Munich este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Germania. Capitala statului federal din Bavaria prezinta o armonie intre modernitate si traditie. Pornind de la o asezare medievala si devenind o capitala regionala cu o comunitate artistica si culturala bogata, strazile din Munchen sunt pline de cladiri istorice ce dateaza din secolul al 12-lea.                        A suferit o cantitate imensa de distrugeri in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, insa orasul a fost reconstruit meticulos si a cunoscut o recuperare uimitoare. Astazi este un important centru financiar cu cea mai puternica economie din Germania. Vom face un tur de oras cu ghid local al orasului Munich cu vizitarea Castelului Nymphenburg. Acesta a servit ca resedinta de vara pentru regii Bavariei inca din secolul al 18-lea. Astazi, complexul de 180 de hectare format din cladirea palatului si gradinile sale, este al doilea cel mai mare spatiu verde din Munchen, unul dintre cele mai mari palate din Germania si unul dintre cele mai importante din Europa. Dupa amiaza vom descoperi Targul de Craciun din Piata Marienplatz din Munchen. Aceast targ ce dateaza din secolul al XIV-lea este considerat a fi primul targ de Craciun creat. Prima mentiune scrisa acestui targ a fost sub numele de "Nikolaidult" in 1642, in 1806 a fost redenumit "Christmarkt", iar din 1972 si pana in prezent a ramas sub denimirea de "Münchner Christkindlmarkt". Ne vom bucura de pomul de Craciun inalt de 25 de metri, cu 3000 de lumanari, de vinul fiert si de atmosfera sarbatorilor de iarna. Cazare Holiday Inn Munich Westpark 4* sau similar.

09 decembrie: Munich – Excursie optionala la Castelele Bavariei

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional – excursie la Castelele Bavariei. Vom porni la drum catre Castelul Neuschwanstein construit pentru regele bavarez Ludwig al II-lea (1845 - 1886). Constructia a fost inceputa in 1868, a fost amenajata in stiluri medievale, dar nu a fost niciodata complet finalizata. Castelul este unul dintre cele mai faimoase cladiri istorice din lume, fiind sursa de inspiratie pentru palatul din desenul Disney Frumoasa Adormita. Continuam catre Castelul Hohenschwangau ce a fost mentionat pentru prima data in secolul al 12-lea, iar pana in secolul al 16-lea castelul a apartinut cavalerilor din Schwangau. De-a lungul timpului, a avut mai multi proprietari si a fost partial distrus in timpul diferitelor razboaie. In 1832, viitorul rege Maximilian al II-lea, a intrat in posesia ruinelor si a reconstruit castelul conform planurilor originale. Dupa finalizarea sa, a fost resedinta de vara si de vanatoare a familiei regale bavareze. Din 1923, Wilttelsbacher Ausgleichsfonds detine Castelul Hohenschwangau. Ne intoarcem la Munich si vizitam Piata de Craciun Viktulalienmark. Aceasta este una dintre cele mai bune Piete de Craciun a orasului ce servesc preparate traditionale. Ne vom bucura de gustari traditionale, de berea germana si de un vin fiert delicios. Cazare Holiday Inn Munich Westpark 4* sau similar.

10 decembrie: Munich - Bucuresti

Mic dejun. Astazi vom vizita Piata de Craciun intitulata „Christmas Village at City Palace”. A fost numita una dintre cele mai magice Piete de Craciun din Munich, datorita locatiei centrale, arhitecturii si a aerului medieval. Cu o gama larga de casute pline cu produse traditionale, vom avea ocazia de a face ultimele cumparaturi inainte de a ne intoarce acasa. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Lufthansa LH1654 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora locala 22:00. Sosire in Bucuresti la ora 01:10 (a doua zi).

Sfarsitul pachetului de servicii.

*Grup minim: 25 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

 • Bilet de avion Bucuresti – Munich, zbor direct,compania Lufthansa
 • Bilet de avion Munich – Bucuresti, zbor direct, compania Lufthansa
 • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
 • Transport cu autocar local conform programului ( zilele 1-3, turul de oras in ziua 4 si transferul la aeroport in ziua 6)
 • 5 nopti de cazare cu mic dejun astfel:
  • 2 nopti in Nuremberg, la hotel Arvena Park Hotel 4* sau similar
  • 3 nopti in Munich, la hotel Holiday Inn Munich Westpark 4* sau similar
 • Excursiile, tururile si vizitele prevazute in program: Regensburg, Nuremberg, Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbuhl, Nordlingen, Augsburg, Munich, Castelul Nymphenburg
 • Tururi de oras cu ghizi locali in: Nuremberg, Augsburg, Munich
 • Bilet de intrare la Castelul Nymphenburg din Munchen
 • Vizitarea Pietelor de Craciun cu insotitorul de grup in: Regensburg, Nuremberg, Rothenburg ob der Tauber, Dinkelsbuehl, Nordlingen, Augsburg, Munich
 • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

 • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
 • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 5 euro/persoana/zi
 • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (altele decat cele mentionate la servicii incluse) precum si biletele pentru deplasarile cu transportul public cu insotitorul de grup)

EXCURSII OPTIONALE :

Tarifele sunt informative pentru minim 20 de platitori si pot suferi modificari pana la data efectuarii excursiei.

 • Excursie la Castelele Bavariei: 95 EUR/persoana. Include: transport autocar, bilete de intrare, audio-guide. (Se rezerva din tara la incsriere cu pana la 30 de zile inainte de plecare)

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

 • Cartea de identitate sau pasaportul sau in curs de valabilitate.

Cazarea si programul excursiei:

 • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
 • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
 • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
 • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborile incluse in pachet:

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.